Het is een roerige tijd. Veel druk om financiën in toom te houden, veel druk om medewerkers/mensen te vinden en tevreden te houden. Niemand weet waar het heen gaat. Lievegoed doet niet wat het makkelijkste is of het meest logisch lijkt. We doen wat goed is. Sterker nog, we steken onze nek uit. Zorgen voor zo veel verschillende en soms zeer complexe doelgroepen, daar heb je liefde voor nodig. En evenveel lef. Tikkie tegendraads? Ja, mooi toch? We willen niemand in de kou laten staan.
Vanuit het antroposofisch mensbeeld zien wij het als onze opdracht om juist voor mensen die de zorg het hardst nodig hebben en waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat er voldoende passende woon- en behandelplekken voorhanden zijn een oplossing te bieden. In de komende vier jaar zullen wij daarom ons aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische en/of verslavingsproblemen verder uitbreiden. Ondanks alle uitdagingen op de arbeidsmarkt.
Lievegoed heeft de expertise in huis en wordt steeds meer erkend en herkend als specialist op de complexe doelgroepen. Kwantitatieve groei faciliteert verdere groei in kennis, kunde en expertise.
Als de vraag groeit, onze waarden het ingeven en we de expertise in huis hebben, zien we het als onze maatschappelijke opdracht om daar binnen onze mogelijkheden maximaal aan bij te dragen.